Aktuality

29Nov2013

Alibaba Group vstupuje do Kolektívnych pôžičiek

Alibaba Finance, člen Alibaba group jedného z najväčších internetových predajcov na svete, vstupuje do oblasti Kolektívneho požičiavania. Alibaba Finance investoval 35 mil. USD do spoločnosti Ppdai, najväčšieho poskytovateľa Kolektívnych pôžičiek v Číne.

29Nov2013

Barclays a Morgan Stanley vytvárajú prvý certifikovaný P2P Dlhopis

Banky Barclays a Morgan Stanley pomáhajú spoločnosti Social Finance Inc. (SoFi), poskytovateľovi Kolektívnych pôžičiek, vytvoriť dlhopis zaručený študentskými P2P pôžičkami.

27Nov2013

Slováci majú v bankách uložených viac ako 25 mld. EUR

Najviac úspor slovenského obyvateľstva končí v bankách. Viac ako polovicu všetkých svojich finančných prostriedkov majú uložených na termínovaných alebo bežných účtoch. Voľné financie tiež končia v podielových či dôchodkových fondoch a životnom poistení.

27Nov2013

Pravidelne si sporí 14 % Slovákov

Každý mesiac si zo svojho príjmu odloží nejakú časť asi 14 % Slovákov. Nepravidelne si sporí až 42 % ľudí. Častejšie si sporia ženy ako muži a najviac si sporia Bratislavčania, ktorí si mesačne v priemere sporia 367 EUR. Vyplýva to zo štúdie LifeStyle 2013 agentúry TNS Slovakia.

27Nov2013

Banky za deväť mesiacov tohto roka poskytli spotrebné úvery v objeme 1,09 mld. EUR

Banky na Slovensku počas deviatich mesiacov tohto roka poskytli obyvateľstvu nové úvery v objeme 4,69 mld. EUR. Každý Slovák v priemere dlží bankám 3 527 EUR. Minulý rok bol táto hodnota na úrovni 3 211 EUR.

26Nov2013

Dlh slovenských domácností vzrástol, ale naďalej zostáva jedným z najnižších

Zadĺženie slovenských domácností za posledných desať rokov vzrástlo takmer štvornásobne. Naďalej sa však nachádza pod priemerom štátov Eurozóny.

22Nov2013

Google predstavil platobnú kartu k svojej „Peňaženke“

Spoločnosť Google oznámila, že v spolupráci s MasterCard zavedie ku svojej digitálnej peňaženke „Wallet“ platobnú kartu.

22Nov2013

Vstup Funding Circle do USA a niečo z kuchyne Lending Clubu

Pred časom sme informovali o tom, že spoločnosť Funding Circle, najväčší poskytovateľ Kolektívnych pôžičiek pre podnikateľov aktuálne pôsobiaci vo Veľkej Británii, vstupuje do Spojených štátov. Pozrite si rozhovor so spoluzakladateľom Funding Circle Samom Hodgesom o ich stratégii vstupu na trh v USA, ktorý poskytol pre Bloomberg TV.

18Nov2013

Kúpa nehnuteľností a Crowdfunding

Kolektívne pôžičky sú najvýznamnejšou súčasťou tkz. Crowdfundingu. V rámci tohto konceptu ľudia využitím moderných technológií a napriamo realizujú obchodné a spoločenské vzťahy, ktoré boli pred tým možné len pomocou veľkých inštitúcií a širokej infraštruktúry firiem. Vo svete sa pre tento rýchlo rastúci “win-win” koncept dokonca zaviedol už aj širší názov - Shared Economy.

11Nov2013

Novinky na Žltom melóne - Remake aukcií, nové zabezpečenia, zvýšenie sumy pôžičiek a doplnená komunikácia

Za účelom zdynamizovania Žltého melónu sme upravili logiku aukcií. Stále máme dva typy aukcií, fungujú na rovnakom základe, ale predsa úplne inak.

10Nov2013

Slováci sa v rebríčku finančnej gramotnosti umiestnil úplne na konci

Vyššiu finančnú vzdelanosť má len 20 percent Čechov, 19 percent Mexičanov a len 12 percent Slovákov. Najlepšie sa v hodnotení umiestnili Japonci.