Aktuality

28Jun2014

Martin Wolf by privítal svet bez bánk, ktorý by nepoznal finančné krízy

Viete si predstaviť svet bez dnešných bánk? Martin Wolf, známy a uznávaný ekonomický novinár z Financial Times, hovorí že vie a dokonca by to aj uvítal.

24Jun2014

Kolektívne požičiavanie vo Veľkej Británii dosiahlo 1,5 mld. libier

Kolektívne požičiavanie vo svete ďalej rýchlo rastie. Vo Veľkej Británii, ktorá je druhý najväčším trhom Kolektívnych pôžičiek na svete, presiahlo toto odvetvie hranicu 1,5 mld. libier. Aj keď v krajine funguje toto odvetvie už od roku 2005, 50 % rastu sa udialo len za posledných 5 mesiacov.

16Jun2014

Presiahne odvetvie Kolektívneho požičiavania v roku 2025 1 bilión USD?

Jednou z najdiskutovanejších tém posledných týždňov vo svete Kolektívneho požičiavania je prezentácia Charlesa Moldowa, partnera veture fondu Fundation Capital, ohľadne budúcnosti a vývoja Kolektívneho požičiavania vo svete. Moldow poukazuje na prebiehajúce trendy vo finančnom svete a odhaduje, že celé odvetvie, ktoré dnes predstavuje 6 mld. USD, dosiahne do desiatich rokov hodnotu 1 bilión USD. Na prvý pohľad neuveriteľné. Keď sa však zamyslíme na trendmi, ktoré možno nie sú priamo viditeľné, ale už dávno začali, nemusí byť táto predpoveď vôbec mimo.

12Jun2014

Fundrise získalo od investorov 31 mil. USD

Spoločnosť Fundrise, zameraná na Kolektívne pôžičky určené pre komerčné realitné projekty, získala od investorov 31 mil. USD.

11Jun2014

Fox a Bloomberg o Kolektívnych pôžičkách

Pozrite si nedávne príspevky o Kolektívnych pôžičkách vo významných amerických médiách Fox Business a Bloomerg TV.

08Jun2014

Eaglewood Capital Management zdvojnásobil sekuritizáciu Kolektívnych pôžičiek

Eaglewood Capital Management pred niekoľkými mesiacmi uskutočnil historicky prvú sekuritizáciu investícií do Kolektívnych pôžičiek hodnote 53 mil. USD. V týchto dňoch oznámil, že pre vysoký záujem rozsah sekurtitizáciu navýšil o ďalších 47 mil. USD.