Aktuality

30May2016

Čínsky miliardár kúpil významy podiel v Lending Clube

Po odchode CEO Renauda Laplancha a poklese hodnoty akcií počas posledných dvoch týždňov zacítili niektorí investor príležitosť a jeden z nich kúpil v spoločnosti Lending Club významný podiel.

27May2016

Banka ING sa vydáva po cestičke finančných start upov

Holandska banková skupina ING oznámila, že úzko spolupracuje so 45 fintech spoločnosťami s cieľom rýchlo zahájiť svoj program digitálnej transformácie.

25May2016

Zopa spúšťa pôžičky na refinancovanie automobilov

Spoločnosť Zopa, najstarší poskytovateľ kolektívnych pôžičiek na svete, spúšťa nový úverový produkt – účelové pôžičky na refinancovanie automobilov.

23May2016

OnDeck uzavrel 250 mil. USD sekuritizáciu svojich pôžičiek

Spoločnosť OnDeck, ktorá poskytuje kolektívne pôžičky pre malých a stredných podnikateľov v USA uzavrela druhú sekuritizáciu svojich pôžičiek vo výške 250 mil. USD.

20May2016

AvantCredit získal 130 mil. libier na financovanie pôžičiek

AvantCredit, britský online poskytovateľ pôžičiek, dcéra americkej spoločnosti Avant, oznámila, že získala sumu 130 mil. libier na financovanie pôžičiek poskytovaných cez platformu. Táto suma pochádza od konzorcia finančných inštitúcií a zvýšila tak celkovú výšku už v minulosti získaných financií na 300 mil. libier.

18May2016

Walls Fargo spúšťa online platformu pre pôžičky

Walls Fargo, najhodnotnejšia banka v USA a tretia najväčšia z pohľadu veľkosti aktív plánuje spustiť online platformu na požičiavanie malým a stredným podnikateľom.

16May2016

Peter Thiel podporil Blend, poskytovateľa hypotekárnych kolektívnych pôžičiek

Blend bol založený v roku 2012 s cieľom zlepšiť proces získania hypotekárneho úveru a nahradiť neefektívne technológie, ktoré tento prces v súčasnosti podporujú.

13May2016

Nemecká banka kúpila časť prvej Európskej sekuritizácie kolektívnych pôžičiek

KLS Diversified pripravila prvú Európsku sekuritizáciu kolektívnych pôžičiek. Jednalo sa o pôžičky poskytnuté cez britskú platformu Funding Circle. Jednu tranžu v rámci sekuritizácie kúpila nemecká banka KfW.

11May2016

Čínsky Dianrong pripravuje IPO v roku 2017

Spoločnosť Dianrong, poskytovateľ kolektívnych pôžičiek v Číne, sa podľa spoluzakladateľa Soul Htita pripravuje svoj vstup na burzu v budúcom roku.

09May2016

OnDeck chystá 250 mil. USD sekuritizáciu

Spoločnosť OnDeck, jeden z vedúcich poskytovateľov kolektívnych pôžičiek v USA, pripravuje sekuritizáciu pre svoje pôžičky v sume 250 mil. USD. Bude pozostávať z dvoch druhov cenných papierov.

06May2016

Veľká investičná banka investovala do kolektívnych pôžičiek

Známa austrálska investičná banka Macquaire uzavrela dohodu s britskou platformou LendInvest v rámci ktorej investuje sumu 40 mil. libier do pôžičiek sprocesovaných cez platformu. LendInvest sa zameriava na kolektívne pôžičky na financovanie nehnuteľností.

04May2016

Lendix získal investíciu 13,5 mil. USD

Francúzska platforma poskytujúca kolektívne pôžičky malým a stredným podnikateľom vznikla len pred rokom. Za svoj prvý rok poskytla pôžičky vo výške 22,5 mil. USD.

02May2016

Nemecká Commerzbank pripravuje vlastnú platformu kolektívneho požičiavania

Podľa zdrojov P2P-Banking.com pripravuje nemecká Commerzbank vlastnú platformu pre kolektívne požičiavanie. Mala by mať názov “Main Funders” a mala by byť spustená v prvom polroku 2016.