Aktuality

29Dec2016

Fintech spoločnosť Kreditech získala 10 mil. EUR

Kreditech, nemecká spoločnosť poskytujúca online pôžičky, uzavrela nové investičné kolo. Do spoločnosti vstúpil japonský investor spoločnosť Rakuten za 10 mil. EUR. Medzi existujúcich investorov patria tiež J. C. Flowers a World Bank’s International Finance Corporation.

27Dec2016

ApplePie uzavrel spoluprácu s veľkou bankou

Fifth Third Bancorp investovala do podielu v spoločnosti ApplePie Capital, ktorá poskytuje kolektívne pôžičky pre malých podnikateľov.

23Dec2016

PF 2017

Vážení klienti, koniec roka sa nezadržateľne blíži, okrem príjemnej Vianočnej atmosféry s ním prichádza aj čas bilancovania. Pre Žltý melón bol rok 2016 skutočne dynamický a plný pozitívnych zmien.

22Dec2016

MoneyLion získala 22,5 mil. USD v A investičnom kole

MoneyLion, online platforma pre správu financií a požičiavanie uzavrela svoje A investičné kolo, v rámci ktorého získala 22,5 mil. USD od Edison Partners.

20Dec2016

Lemonade získal 34 mil. USD

Spoločnosť Lemonade, ktorá poskytuje inovatívny kolektívny prístup k poisťovníctvu poháňaný prvkami umelej inteligencie a behaviorálnej ekonomiky, uzavrela svoje B investičná kolo, v rámci ktorého získala sumu 34 mil. USD. Investičného kola sa zúčastnili General Catalyst, GV (formerly Google Ventures), Thrive Capital a Tusk Ventures, ako aj existujúci investori Aleph, Sequoia, a XL Innovate.

15Dec2016

Big Society Capital oznámil partnerov pre svoj 10 mil. libier Crowd Match Fund

Big Society Capital označil ThinCats, Crowdfunder a Ethex ako svojich partnerov pre investovanie do kolektívnych pôžičiek a crowdfundingu.

13Dec2016

Nová sekuritizácia Lending Clubu za 100 mil. USD

Lending Club, vedúca svetová spoločnosť kolektívneho požičiavania, ktorá pôsobí v USA pripravila novú sekuritizáciu svojich pôžičiek v hodnote 101,75 mil. USD.

08Dec2016

Podľa novej štúdie bude trh kolektívneho požičiavania v roku 2020 poskytovať úvery za 10 mld. USD

Nová štúdia analytickej spoločnosti Juniper Research predpovedá, že odvetvie kolektívneho požičiavania sa za tri roky viac ako zdvojnásobí.

06Dec2016

Podľa McKinsey vstupuje FinTech do periódy veľkých zmien

Podľa nového reportu poradenskej spoločnosti McKinsey, ktorá je tiež aktívna vo odvetví FinTech, prešlo toto odvetvie v poslednom čase rýchlim dospievaním a vstupuje do ďalšej fázy svojho vývoja.

01Dec2016

PeerStreet od investorov získalo 15 mil. USD

Spoločnosť PeerStreet, ktorá poskytuje kolektívne pôžičky do nehnuteľností, získala vo svojom A investičnom kole sumu 15 mil. USD od investičného fondu Andreessen Horowitz.