Aktuality

29Jun2017

BlackRock získal za 30 mil. EUR minoritu v Scalable Capital

Spoločnosť Scalable Capital uskutočnila investičné kolo, ktorého sa zúčastnili investor BlackRock, HV Holtzbrinck Ventures a Tengelmann Ventures.

27Jun2017

Capgemini report uvádza, že fintech spoločnosti prevyšujú banky v spokojnosti zákazníkov

Fintech spoločnosti by mali spolupracovať s bankami a API odlíšia víťazov od porazených. Celý svet sa posúva k otvorenému bankovníctvu.

22Jun2017

Accenture: FinTech revolúcia je len spomalená nie zastavená

Očakávania, že FinTech úplne zmení finančné služby bola v poslednom čase spomalená, nie je však mŕtva. Je príliš skoro hodnotiť dlhodobé dôsledky, ktoré prináša.

20Jun2017

Nový rebríček FinTech50 list

Posledné vydanie rebríčka FinTech50 list najpozoruhodnejších Fintech spoločností obsahuje viaceré novátorské banky ako sú Atom Bank, Monzo, N26, Revolut a solarisBank AG, ako aj p2p spoločnosti MarketInvoice, Iwoca, LendInvest, RateSetter a Seedrs.

15Jun2017

RateSetter získala investíciu 13 mil. libier

Spoločnosť RateSetter, ktorá poskytuje kolektívne pôžičky vo Veľkej Británii, získala novú 13 miliónovú investíciu od svojich terajších investorov. Medzi hlavných investorov spoločnosti patria fondy Woodford Investment Management a Artemis.

13Jun2017

Zopa získala investíciu 32 mil. libier

Spoločnosť Zopa, ktorá poskytuje kolektívne pôžičky vo Veľkej Británii, získala 32 mil. libier v najnovšom investičnom kole vedenom indickým konglomerátom Wadhawan Group.

08Jun2017

National Bank of Canada investovala 6 mil. USD do spoločnosti Nest Wealth

National Bank of Canada, jedna z najväčších bank v Kanade, uskutočnila strategickú investíciu do FinTech spoločnosti Nest Wealth, robotického správcu aktív.

06Jun2017

Rekordný týždeň pre sekuritizáciu kolektívnych pôžičiek

Pred krátkym časom sa udiali v priebehu jedného týždňa až tri veľké sekuritizácie kolektívnych pôžičiek v celkovej výške 1,23 mld. USD.

01Jun2017

Veterán finančníctva ide do FinTechu

Paul Manduca, bývalý šéf finančnej spoločnosti Prudential, sa stal predsedom predstavenstva spoločnosti Ratesetter, ktorá poskytuje kolektívne pôžičky vo Veľkej Británii.