Aktuality

27Jul2017

Revolut získal investíciu 66 mil. USD pre globálnu expanziu

Fintech spoločnosť Revolt, ktorá pôsobí v platobných službách uzavrela svoje B investičné kolo v hodnote 66 mil. USD. Medzi investormi boli Index Ventures, Balderton Capital a Ribbit Capital.

25Jul2017

Rocket Internet predal Lendico fondu Arrowgrass

Rocket Internet predal majoritný podiel v nemeckej spoločnosti kolektívneho požičiavania Lendico fondu Arrowgrass. Predajná cena nebola zverejnená.

20Jul2017

Goldman Sachs investoval 600 mil. USD do fondu pre alternatívne požičiavanie

Goldman Sachs bol najväčším investorom do fondu MidOcean Credit Partners, ktorý sa zameriava na investovanie do alternatívnych pôžičiek v USA.

18Jul2017

Francúzsky portál kolektívneho požičiavania dostal investíciu od Európskej Investičnej banky

Lendix, francúzsky portál kolektívneho požičiavania pre malých a stredných podnikateľov, získal investíciu od Európskej Investičnej banky cez jej Európsky investičný fond vo výške 18,5 mil. EUR.

13Jul2017

Visa kúpila podiel vo fintech spoločnosti Klarna

Kartový gigant Visa kúpila podiel vo švédskej fintech spoločnosti Klarna, ktorá pôsobí v online platbách.

11Jul2017

LendingClub uskutočnil sekuritizáciu v hodnote 279,4 mil. USD

Spoločnosť LendingClub, svetový líder v poskytovaní kolektívnych pôžičiek, uzavrel najnovšiu sekuritizáciu svojich pôžičiek. Jej hodnota bola 279,4 mil. USD a pozostávala z pôžičiek poskytnutých cez platformu.

06Jul2017

CommonBond uskutočnila najväčšiu sekuritizáciu svojich pôžičiek

Spoločnosť CommonBond, americký poskytovateľ kolektívnych pôžičiek pre študentov, uskutočnila sekuritizáciu svojich pôžičiek v objeme 231 mil. USD. Tranža získala investičný rating 11 od spoločnosti Moody’s a DBRS. Je to najväčšia sekuritizácia, ktorú spoločnosť uskutočnila vo svojej histórii.

04Jul2017

SoFi nasleduje spoločnosť Zopa a zakladá banku

Spoločnosť SoFi, americký poskytovateľ kolektívnych pôžičiek pre študentov, chce začať spravovať účty svojich klientov a požiadala o bankovú licenciu.